_________________________________________________________________________________________

Borduren of bedrukken horecakleding

SA Wear heeft jarenlang ervaring met borduren en heeft een eigen borduur- en bedrukstudio. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit en levertijden van al het borduur- en bedrukwerk optimaal beheren. We zijn flexibel en kunnen ook (grote) spoedopdrachten aan.

     

Borduren:

Een borduring heeft een mooie classy uitstraling en is zeer duurzaam. Borduren is dé beste oplossing voor het aanbrengen van uw logo of tekst op uw kleding. Wij maken uitsluitend gebruik van polyester borduurgarens waardoor de borduring niet zal verkleuren en krimpen tijdens het wassen of het droogprogramma. Ook is borduren per stuk te realiseren.

Hoe gaat borduren in zijn werk? Na dat er een bestelling geplaatst is laten wij een borduurkaart van uw logo maken. Hiervan ontvangt u uiteraard een proefborduring per post ter goedkeuring. De proefborduring wordt op de bestelde stofkwaliteit (polo, blouse, sloof) gemaakt zodat u kunt zien hoe het logo er daadwerkelijk uit komt te zien. Pas na akkoord op de proef borduring voorzien wij de bestelde kleding van de borduring(en).

Het kledingstuk wordt eerst in een ring gespannen. Onder het kledingstuk wordt vlies gespannen. Dit wordt gedaan om de kleding en borduring te verstevigen zodat deze minder kwetsbaar is. Hierna worden de ringen in runs van 6 of 12 onder de borduurmachine geplaatst en geborduurd. Na dat de kleding voorzien is van de borduring(en) wordt deze met veel aandacht afgewerkt. Het vlies wordt grotendeels achter de borduring verwijdert waarnaar de borduring/kleding wordt opgestreken en netjes verpakt.

Voor het maken van een borduurkaart ontvangen wij graag een goed en scherp bestand van het logo. Een goed .jpg of .pdf bestand is voldoende. Wij berekenen éénmalig de kosten voor een borduurkaart. Deze kosten bedragen € 59,50 voor een borduurkaart van een logo en voor een standaardtekst is dit € 30,00. De borduurkaarten blijven bij ons in het systeem, deze kosten zijn dus éénmalig en komen bij een nabestelling te vervallen.

Bekijk hier onze borduurprijzen.

Bedrukken:

Naast borduren kunnen wij de kleding ook leveren met een bedrukking. Voor het bedrukken van de bedrijfskleding maakt SA Wear gebruik van transferdruk. Hiervoor worden transfers geproduceerd. Deze transfers (simpel voorgesteld als stickers) worden onder een warme temperatuur en door een hoge druk in de vezels van uw kleding geperst. De lijmlaag van de transfers wordt vloeibaar onder een bepaalde hitte en als deze afkoelt verlijmt deze zich aan het textiel waardoor uw kleding voorzien is van een bedruk logo. Let er op dat u nooit direct over een bedrukking heen strijkt of dat u de bedrukking in directe aanraking brengt met een andere grote hitte bron. Het persoppervlakte is groter dan de transfer. Dit betekent dat op enkele stoffen het persvlak van de drukpers rond het logo zichtbaar blijft, zelfs na herhaaldelijk wassen. Wij proberen dit uiteraard tot een minimum te beperken.

Er zijn verschillende transfers. Onze normale transfers kunnen tot 60 graden gewassen worden. Tevens kunnen we uw werkkleding voorzien van transfers dit tot 95 graden wasbaar zijn.

Transferbedrukkingen zijn uitermate geschikt als er een groot en vol logo op kleding geplaatst moet worden. Ook voor een full color logo of een logo met kleurverloop adviseren wij een bedrukking. Artikelen zoals bijvoorbeeld een T-shirt wordt enkel bedrukt en niet geborduurd. Deze zijn namelijk vrij kwetsbaar en de kans is groot dat het T-shirt tijdens het borduren kapot gaat.

Om tranfers te kunnen laten maken ontvangen wij graag een eps of vector bestand van uw logo. Ook graag de pantone pms-c kleurnummers vermelden waarin u het logo bedrukt wenst te hebben.

Er wordt een film gemaakt waarvoor wij filmkosten berekenen. Deze kosten zijn eenmalig en bedragen € 25,00. De minimale afname van transfers is 15 stuks. Het is mogelijk meer transfers te bestellen zodat de stuksprijs van de bedrukkingen goedkoper wordt. Wij houden de bedrukkingen dan voor je op voorraad. Bij een nabestelling worden dan alleen nog de plaatsingskosten á € 0,75 berekend. Buiten dat de bedrukkingen hierdoor goedkoper worden kunnen wij naleveringen ook sneller realiseren.

Zeefdruk:

SA Wear biedt ook nog de mogelijkheid om de kleding te laten voorzien van een zeefdruk. Dit moet echter wel gezien worden als promotionele kwaliteit en dus uitsluitend geschikt voor kleding die gebruikt gaat worden voor promotionele doeleinde zoals bijvoorbeeld eenmalige evenementen.

De zeef wordt over een raamwerk gespannen, terwijl de inkt door de open delen van de zeef geduwd wordt. De zeef is gebaseerd op een sjabloon van het logo waarmee men de textiel mee wenst te bedrukken. De mate van dekking kan door variaties in de dikte van het raamwerk bepaald worden. Zeefdruk is zoals gezegd met name geschikt voor grote aantallen (promo)textiel.